Over ons

Fysiotherapie op de camping is al in 2008 ontstaan bij FysioTotaal in Hardenberg door het bieden van structurele fysiotherapie op camping De Beerze Bulten in het Overijsselse Vechtdal. Hier stonden we de eerste jaren met name klaar voor allerlei acute lichamelijke klachten. Vanaf 2014/2015 merkten we meer en meer dat de zorgvraag ging veranderen naar voortzetting van fysiotherapeutische zorg tijdens de vakantie en een toename van vragen betreffende thuiszorg gerelateerde handelingen.

Mensen worden ouder, de zorgvraag stijgt en ziektes en aandoeningen kunnen langer en beter behandeld worden. Hierdoor gaan mensen vaker gewoon door met hun leven en ook op vakantie gaan en blijven werken hoort daar natuurlijk bij.

In 2015 is Zorgoplocatie.nl opgericht na de nominatie van Fysio op de camping. Zorg op Locatie is een organisatie die de toenemende zorgwensen van onder andere de toeristen bundelt met campings, hotels en zorg verlenende instanties.

Dankzij Zorg op locatie kunnen vakanties en externe verblijven voor het werk gewoon doorgaan. Het maakt niet uit waar u naar toe gaat in Nederland, overal op vakantie- en werkbestemmingen kan zorg verleend worden aan mensen die dat nodig hebben. Dat is het ideaalbeeld van Zorg op locatie. Waar het begon met fysiotherapie op de camping, trekken we dit nu steeds breder. Er is behoefte aan een bundeling van krachten en zo werken we er aan dat allerlei soorten zorgverleners, zoals thuiszorg, apotheken, verloskundigen en fysiotherapeuten samenwerken.

Zorg op locatie genomineerd.

Voor het innovatieve idee Fysio op de camping is Carla Mastenbroek in november 2015 genomineerd voor de prijs Fysio in Beeld. Ons bedrijf was landelijk één van de drie genomineerden en behaalde een 2e plaats met slechts enkele stemmen achter de winnaar.

Carla Mastenbroek

Carla Mastenbroek – oprichtster Zorgoplocatie.nl

 

Administratief medewerker Marjan Masman

Met ingang van juni 2016 is Marjan Masman Zorg op Locatie komen ondersteunen bij alle administratieve werkzaamheden. Marjan is zelf verpleegkundige, maar werkt momenteel al jaren als kwaliteitsdeskundige en administratieve kracht bij fysiotherapiepraktijk FysioTotaal in Hardenberg. Ze kent de contacten tussen thuiszorg, hulpmiddelenuitleeninstanties en apotheken als geen ander. Zij zorgt er dus mede voor dat alle aanvragen van zorg goed verlopen.

Marjan Masman - foto